Παπούτσια ασφαλείας για εργαζομένους σε αποθήκες & κέντρα logistics

Το καθημερινό πρόγραμμα ενός εργαζομένου σε αποθήκες και κέντρα logistics περιλαμβάνει αρκετό καθημερινό περπάτημα και καταπόνηση των άκρων και της μέσης. Η κατάλληλη επιλογή παπουτσιών ασφαλείας θα πρέπει να αποτελεί μία προτεραιότητα, τόσο για τον εργαζόμενο, όσο και για τον επιχειρηματία.

 

Ποια είναι η καθημερινότητα ενός εργαζομένου σε αποθήκη ή κέντρο logistics; 

Εν έτει 2023, οι εταιρείες δεν αναζητούν απλά ικανούς εργαζόμενους, αλλά επαγγελματίες που ειδικεύονται στην οργάνωση και τη διαχείριση αποθηκών. Οι αρμοδιότητες και ο ρόλος του εργαζομένου αποθήκης είναι πολύπλευρες και απαιτούν αρκετές multitasking εργασίες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της αποθήκης και κατ’ επέκταση, ολόκληρης της επιχείρησης. 

Με την πάροδο του χρόνου, η λειτουργική οργάνωση εντός των επιχειρήσεων έχει γίνει όλο και πιο αποτελεσματική, συμπεριλαμβανομένης και της αποθήκης, με αποτέλεσμα να έχουν εμφανιστεί νέες θέσεις εργασίας που απαιτούν κατάρτιση και εξειδίκευση. Μπορεί σε ένα πρώτο επίπεδο να μη χαρακτηρίζεται ως μία περίπλοκη εργασία, πρόκειται για ένα από τα πιο ετερογενή επαγγέλματα στον κόσμο της εργασίας, καθώς ο εργαζόμενος στην αποθήκη: 

  • παραλαμβάνει και επιθεωρεί τα εμπορεύματα 
  • οργανώνει τις εργασίες παραλαβής, αποθήκευσης και συσκευασίας 
  • διαχειρίζεται τις παραλαβές προϊόντων
  • προετοιμάζει τα προϊόντα, κάνει απογραφή και ελέγχει τα αποθέματα

 

Από ποιους κινδύνους μας προστατεύουν τα κράνη εργασίας στο βιομηχανικό χώρο ή σε ένα εργοτάξιο;

 

Μία τυπική ημέρα για τον αποθηκάριο μπορεί να περιλαμβάνει όλα τα παρακάτω: 

  • Κάλυψη μεγάλων και μικρών αποστάσεων στον χώρο της αποθήκης
  • Παρατεταμένα χρονικά διαστήματα συνεχόμενης ορθοστασίας 
  • Συνεχόμενες μετακινήσεις φορτίων καθώς και χειρισμό μηχανημάτων 
  • Ξεφόρτωμα και τοποθέτηση φορτίων στα ράφια της αποθήκης 

Όλες οι παραπάνω καθημερινές δραστηριότητες προκαλούν σημαντική σωματική καταπόνηση η οποία γίνεται αντιληπτή από τον εργαζόμενο, αφότου επιστρέψει στο σπίτι του. Πιο συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος μπορεί να υποφέρει από, πόνους σε μέση και γόνατα, πρήξιμο των ποδιών, κακή κυκλοφορία του αίματος, σκλήρυνση των μυών καθώς και γενικευμένη κόπωση των κάτω άκρων.

 

 

Τα μέσα ατομικής προστασίας και πιο συγκεκριμένα τα παπούτσια ασφαλείας προστατεύουν τον εργαζόμενο, άμεσα, αλλά και έμμεσα. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προστασία δακτύλων, η οποία προσφέρει άμεση προστασία από αντικείμενο που μπορεί να πέσουν και να τραυματίσουν το πόδι του εργαζομένου. Αντίστοιχα, ο ανατομικός εσωτερικός πάτος και το χαμηλό συνολικό βάρος παρέχουν έμμεση προστασία καθώς εξασφαλίζουν τη μακροχρόνια υγεία του εργαζομένου. Ο συνδυασμός αυτών των δύο, αποτελεί ”κλειδί” για την απρόσκοπτη και ασφαλή εργασία.

 

 

Η τεχνολογική πρωτοπορία της U-Power μας προσφέρει τη λύση!! 

Όπως είναι γνωστό, οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί είναι εξαιρετικά σαφείς και αυστηροί όσον αφορά την ασφάλεια του εργαζομένου. Ειδικότερα, στην περίπτωση χειρισμού φορτίων και αντικειμένων με μεγάλο βάρος, τα παπούτσια ασφαλείας με προστασία

δακτύλων και ένθετο απορρόφησης κραδασμών στη φτέρνα, αποτελούν βασική απαίτηση και υποχρέωση για τους κατασκευαστές υποδημάτων ασφαλείας. 

Το ένθετο κάλυμμα δακτύλων της U-Power, εκτός από την προστασία του ποδιού, είναι και αεριζόμενο, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στο πόδι να αναπνέει σωστά και να απομακρύνει τον ιδρώτα και τις δυσάρεστες οσμές. Ένα

 χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα παπούτσια ασφαλείας Ryder, της σειράς Red 360, τα οποία είναι εξοπλισμένα με προστατευτικό κάλυμμα δακτύλων αλουμινίου Airtoe Aluminium, το οποίο ζυγίζει μόλις 54 γραμμάρια. Ωστόσο, για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε συνεχή κίνηση κατά τη διάρκεια της εργασιακής καθημερινότητας, η U-Power εισήγαγε μία ακόμα πιο καινοτόμα πατέντα, καθώς τοποθέτησε στο εσωτερικό μέρος της σόλας των παπουτσιών ασφαλείας τον αφρό Infinergy

Η τεχνολογία Infinergy επιστρέφει το 55% κάθε κραδασμού και έντασης πίσω στο παπούτσι ασφαλείας και όχι στο σώμα, εξαφανίζοντας κάθε πιθανό πόνο στη μέση και στα γόνατα. Βοηθά επίσης, στη μείωση των μυοσκελετικών διαταραχών, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ανακούφιση από το αίσθημα της κόπωσης. 

 

Η σειρά παπουτσιών ασφαλείας Red 360 προήλθε από τη συνεχή έρευνα της U-Power για τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα εργασίας, καθώς και την ποιότητα ζωής του εργαζομένου, καθώς είναι διαθέτουν: 

  • 20% επιπλέον αφρό Infinergy στη σόλα του παπουτσιού, για περισσότερη άνεση  
  • Λαιμό από ύφασμα lycra για μεγαλύτερη ελαστικότητα και αντοχή 
  • Υδατοαπωθητικό και αναπνεύσιμο αντικραδασμικό ένθετο στην περιοχή της φτέρνας

 

 

Για την κατάλληλη επιλογή υποδήματος, συμβουλευτείτε τους Safety Experts 

Τα παπούτσια ασφαλείας αποτελούν την απόλυτη εξειδίκευση της Safeblock. Παράλληλα, οι άνθρωποι μας, με βαθιά εμπειρία στο χώρο της ασφάλειας, μπορούν να καθοδηγήσουν τον εργαζόμενο στη σωστή επιλογή παπουτσιού ασφαλείας, βάσει των απαιτούμενων προδιαγραφών, τη φύση της εργασίας και τυχόν ιδιομορφίες ή προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζει. 

Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο δημοφιλή παπούτσια ασφαλείας της σειράς Red 360 για εργαζομένους σε αποθήκες και κέντρα logistics

✔ Παπούτσια εργασίας Ryder 

Παπούτσια εργασίας Aron 

Παπούτσια εργασίας Sniper